zondag 10 februari 2013

pan pastels

Marlies is een van mijn blogvolgers die mij regelmatig een goede tip geeft, nogmaals dank je wel Marlies! Zo tipte ze mij op een Craft stamper waar een mooie masterclass van Kate Crane in staat over werken met Pan Pastels. Heel leuk en leerzaam. Gisteren was een vriendin van mij jarig en voor haar heb ik alle tags gemaakt met op de achterkant de werkwijze. Zo kan ook zij deze technieken gaan uitproberen Voorkant, gemaakt met de ideeen van Kate in deze masterclass:
1. Met een spons de ondergrond helemaal geel maken. Dan de hoeken en randen met oranje wat extra kleur geven en tot slot nog wat rood bij de hoeken en randen, Eventueel nu nog met geel over het midden gedeelte. Dit is de basis van elke kaart. Leg een stencil op je kaart en ga er met een spateltje met oranje en rood op verschillende plekken overheen.
2. Maak eerst de kaart geel met oranje en rood in de hoeken en zijkanten. Leg een stencil op de kaart en stempel met versamark op het stencil. Even laten drogen en dan heel voorzichtig met spateltje oranje en rood aanbrengen op de plekken waar de versamark zit.
3. Maak eerst de kaart geel met oranje en rood in de hoeken en zijkanten. Stempel in deppen met versamark en afdrukken op kaart. Even laten drogen en met spateltje voorzichtig oranje en rood aanbrengen op de stempelafdruk.
4. Maak eerst de kaart geel met oranje en rood in de hoeken en zijkanten. Stempel met zwarte inkt op de kaart. Leg er nu een stencil op en smeer er met een oude bankpas Gesso overheen. Goed laten drogen en dan bewerken met een spateltje met oranje en rood.
5. Maak eerst de kaart geel met oranje en rood in de hoeken en zijkanten. Trek met de punt van een spateltje horizontale en verticale lijnen, ga er daarna overheen met iets rood. Stempel met zwarte inkt een afdruk en kleur die in met rood of oranje. Ik heb ook met de gum wat weggehaald bij het haar, jurk en schoenen.

6 opmerkingen:

 1. Heel mooie tags zijn dit.
  Lieve groetjes, Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn mooi! die warme kleuren en elk zo lekker verschillend. Heerlijk toch om te oefenen en een gaaf kado te maken tegelijkertijd. Zal ze zeker blij mee zijn! Fijne zondag, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een mooie tags zijn dit en dan ook nog in zo'n mooi boekje. Je vriendin zal er vast erg blij mee zijn. Ja die pan pastels...ze lonken wel steeds harder naar me ;-)
  Groetjes Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuk idee om cadeau te doen Coby, leuk boekje heb je ervan gemaakt en mooie uitwerkingen van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een prachtig boekje geworden. Als ik de ontvanger was geweest, zou ik er erg blij mee zijn.
  Dank je wel voor je aardige woorden, ik doe het graag tips aan je door geven.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben altijd heel benieuwd naar wat mensen van mijn werkstukjes vinden en lees de reacties dan ook met veel plezier. Bedankt en graag tot een volgende keer!