donderdag 15 augustus 2013

Post voor kanjers, een bijzondere dag met Kanjer Leron!

Mensen die dit blog al wat langer volgen zullen zich wel afvragen: maak je nog wel kaartjes voor de kanjers? Kanjers zijn ernstig zieke kinderen die regelmatig van voor hen onbekende mensen een kaartje krijgen. Je meldt je aan bij Post voor Kanjers en dan krijg je via hen een naam en adres van een kanjer waar je dan een kaartje heen kunt sturen. En op om op de eerste vraag terug te komen: ja hoor elke week krijgt een kanjer van mij een kaartje en ik maak ze nog wel zelf maar het komt er niet van om ze hier te plaatsen-. Vorig jaar, 24 juli om precies te zijn, heb ik Leron een kaart gestuurd met een uitnodiging. Leron onderging toen een beenmergtransplantatie in Leiden, en ik stuurde hem wekelijks een kaartje ter ondersteuning/ afleiding. De kaart waar ik het nu over heb was deze:
Gisteren was het zover, vanuit het noorden kwam Leron samen met zijn zus en zijn ouders naar ons om eerst koffie te drinken en daarna naar de dierentuin te gaan. Mensen die je alleen via internet kent stappen je huis binnen en het voelt gelijk goed, heel bijzonder! Mijn vriendin Irma, zij is vrijwilliger bij Dierenpark Amersfoort, heeft ons een korte rondleiding gegeven met veel informatie over de dieren.
Daarna zijn we naar de nacht gegaan, een prachtig stukje dierenpark waar enkel dieren wonen die in de nacht tot leven komen. Vervolgens was het tijd om naar de Koele Knuffels te gaan waar Irma een voorstelling gaf over kakkerlakken, slangen en spinnen. Daar was het ons om te doen: een slang vasthouden en een vogelspin op je hand laten lopen. Super! En nee, ik heb het niet gedaan, alleen gevoeld hoe zacht de huid van een slang is.
Tot slot een lekker ijsje gegeten waarbij Irma het jasje aan moest van Leron's moeder. Vrijwilligers mogen in hun dienstkleding niets eten en drinken. Het jasje "verborg" dus haar dienstkleding maar Irma moest het even showen voor de foto:-)
Na het ijs zijn wij naar huis gegaan en Leron is nog samen met zijn ouders het park in gegaan. Was een heel bijzondere dag met heel leuke en lieve mensen, ik ben dankbaar dat het zo goed gaat met Leron en dat ik dit mocht meemaken.

11 opmerkingen:

 1. nou het was zeker een leuke dag, ik heb ook genoten!

  dikke pakkerd,

  irma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf dat hij zover is! En gaaf van jou dat je deze kaarten maakt! Ziet eruit alsof het een top dag was! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeehhh...wat super Coby dat je (en Irma) dit voor Leron hebt gedaan, wat zal de jongen genoten hebben!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat bijzond zo' n dag Coby, heel erg fijn dat dit kon en dat jullie zo genoten hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super dat je ze ontmoet hebt Coby, prachtige foto's heb je geplaatst, echt bijzonder dit.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een positieve dag zullen jullie met elkaar hebben beleefd Coby!
  Indrukwekkend en ontroerend!

  groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat geweldig dat jullie dit hebben gedaan. Super dat je dit nog steeds doet.
  De foto's geven een leuke impressie van een fantastische dag.
  Groetjes Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een super dag hebben jullie gehad Coby en wat zullen jullie met z,n allen hiervan genoten hebben.
  Geweldig idee de kaarten voor de kanjers.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pracht kaart en fijn om te lezen dat je dit mee mocht maken en dat Leron erbij was en dat het goed met hem gaat.
  super hoor!
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat bijzonder!! Een dag met een dikke gouden rand!! En een mooie stoere kaart!! Echt super dat je elke week een kaart stuurt aan een kanjer, dat maakt jou ook een support-kanjer!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben altijd heel benieuwd naar wat mensen van mijn werkstukjes vinden en lees de reacties dan ook met veel plezier. Bedankt en graag tot een volgende keer!