woensdag 29 mei 2013

Eerlijke mensen!

Ze zijn er nog, eerlijke mensen en daar ben ik heel blij mee. Op 2 mei had ik een bedrag overgemaakt en heb bij het invullen een foutje gemaakt. Ik had 166,50 overgemaakt naar een bankrekeningnummer dat begint met 56. Het moest 50 zijn. Naam en rekeningnummer kwamen niet overeen maar daar word geen melding meer van gemaakt. Mijn geld weg naar iemand die ik niet ken en de gegevens van die persoon kon ik niet krijgen ivm de wet op de privacy. Logisch, dus 0.01 eurocent overmaken om te attenderen op mijn fout en de vraag om het terug te storten. Jawel hoor, kwam gelijk terug met de vermelding: naam en rekeningnummer komen niet overeen. DAAAAAA, dat wist ik inmiddels al. Blijkt dat ze het steekproefsgewijs toch nog controleren, lekker dan, wel bij 0.01 cent en niet bij 166.50 :-(. Nogmaals geprobeerd, en gisteren stond het geld weer keurig op mijn rekening, met de vriendelijke groeten van de verzender: GEWELDIG BEDANKT! Daarom een kaartje gemaakt om te bedanken, naam en adres stonden nu vermeld op het afschrift. Gelukkig bestaan er nog eerlijke mensen!

13 opmerkingen:

 1. Mooi kaartje voor het mooie gebaar:eerlijkheid!

  Het moet inderdaad niet moeilijk zijn om eerlijk te zijn maar.....
  CS

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kaart! Fijn he, dat ze er nog steeds zijn? Toch even een stukje herstel van je geloof wat dat betreft... Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig wat goed coby en kan me voorstellen dat je naar deze mensen graag een kaartje stuurt.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan me voorstellen dat je naar deze mensen graat een kaartje stuurt.
  Super fijn dat het nog goed gekomen is.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Da hast Du großes Glück gehabt, Coby. Ich freue mich, dass es doch noch ehrliche Menschen gibt.

  Deine Karte sieht super aus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geweldig wat fijn Coby en tuurlijk zijn ze er nog die eerlijke mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi kaartje.
  Eerlijkheid duurt het langst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, ha..wat een geweldig verhaal, hoe is het mogelijk dat toevallig bij de € 0,01 wel een steekproef werd gedaan :) Super mooie kaart heb je als bedankje gemaakt, heel attent dit zal zeker gewaardeerd worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat super voor je Coby, dat hoor je niet vaak meer helaas dat mensen toch nog eerlijk kunnen zijn, ben helemaal blij voor je want je hebt het niet over 1 euro. En wat een supermooi kaartje heb je voor hun gemaakt, daar zullen ze wel super verrast door worden. Top.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geeft je weer wat meer vertrouwen in de eerlijkheid van mensen, waarvan ik meteen toegeef dat ik dat ook zeker niet altijd heb. Leuk dat je ze een kaartje stuurt om ze daarvoor te bedanken.
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schrik in eerste instantie...maar wat fijn om te lezen dat het geld naar eerlijke mensen is gegaan, die geen misbruik maken van jouwe geld. Heel attent dat je hen een mooie kaart stuurt...dit is zeker een bedankje waard he Coby.

  hartelijke groet, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie kaart en ja eerlijk duurt het langst. Groetjes. Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn hoor dat er ook nog eerlijke mensen bestaan Coby en je hebt een prachtige kaart voor ze gemaakt.
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben altijd heel benieuwd naar wat mensen van mijn werkstukjes vinden en lees de reacties dan ook met veel plezier. Bedankt en graag tot een volgende keer!