maandag 6 mei 2013

een heerlijke dag-2

Dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn eerste post over de workshop, een compliment aan Mariëtte en Bianca :-). Na de lunch gingen Joukje en ik door bij Mariëtte met het maken van een te schattig post it boekje. Het boekje is vanaf het begin helemaal gemaakt door eerst karton op maat te snijden. De voorkant is eerst gekleurd, daarna een tekst stempel gezet en met een template de blaadjes gemaakt om het geheel af te maken met de prachtige bloemen stempels. Met boekbinderslijm de voorkant en het karton aan elkaar geplakt. Daarna nog de binnenkant gemaakt door eerst het papier te kleuren en daarna een tekststempel af te drukken. Moet je gek zijn op kleine boekjes, dan is dit toch helemaal te gek? De laatste kaart bij Bianca sprong van de standaard, zo mooi en wat een leuke techniek! Eerst zet je een stempel van een mooie bloem, nog om te maskeren. Als de bloem gemaskerd is stempelen met goosebumbs. De achtergrond kleuren met 2 kleuren Distressinkt, een template eroverheen en met dezelfde kleuren bewerken, het template even iets verschuiven en met witte inkt en een sponsje er weer overheen. Dan is de bloem aan de beurt, masker er af en inkleuren met Distress inkt en waterpenseel. Vervolgens de bloem met een versamarkpen, die lag al in mijn mandje:-), goed bewerken en Utee clear er op doen. Dit een aantal keren herhalen en de Utee lekker laten lopen. Wat een resultaat! Wat een dag vol met leermomenten en inspiratie en ik hoop de volgende workshop er weer bij te kunnen zijn.

9 opmerkingen:

  1. Boekje en vooral de kaart zien er super uit! Is echt een gave workshop geweest zo te zien! Groetjes, Gerrina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zijn dit ook mooie en bijzondere resultaten. Geweldige workshops!

    groetjes, Alie :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beiden zijn prachtig gemaakt en bij het post it dacht ik dat het designpapier was. Jeetje wat heb je dat mooi gemaakt.
    Toppie Coby.
    Groetjes, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een ontzettend leuke dingen hebben jullie gemaakt, ziet er top uit, dat post it boekje wil ik ook nog eens proberen, vind ik zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk te lezen dat je hebt genoten van onze workshops!
    Foto's volgen nog hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk zo'n workshop Coby en wat een prachtige kaart hebben jullie gemaakt, gave stempel!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jij bent echt aan het nagenieten hè, heerlijk hoor!
    Mooie en leuke resultaten, ook in deze blogpost. Leuk postit boekje, prachtige kaart, mooie kleuren!
    Groetjes van Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Helemaal schitterend Coby, ik vind het prachtig. Zo fijn dat zo hebt genoten, top.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben altijd heel benieuwd naar wat mensen van mijn werkstukjes vinden en lees de reacties dan ook met veel plezier. Bedankt en graag tot een volgende keer!