zaterdag 27 april 2013

een creatieve dag

Heerlijk, een kleindochter die de knutsel-genen van oma heeft. Vanmorgen eerst naar een kralen winkel geweest waar Maartje( net 5 jaar) 2 armbandjes heeft gemaakt in haar lievelings kleurem rood en roze. Er moesten ook glimmers in en bedeltjes aan. Met iets sturen heeft ze deze armbandjes verder helemaal zelf gemaakt. Niet zoals oma, keurig symetrisch maar heerlijk op gevoel. Wat zijn kinderen daar toch sterk in, gewoon doen en niet denken over past het wel, staat het wel .... Vervolgens heerlijk een bagel gegeten en terug naar huis waar haar eerste vraag was: gaan we zo knutselen oma? Ik snel denken en wat spullen gepakt. Vlinders vindt ze mooi, dus een vlinder transferen op stof, een bloem tekenen en versieren met zwarte stift. Te donker! was het commentaar, dus overtrekken met een witte stift. Een hartje hoort er bij haar altijd bij en zoveel moeite als ik heb met Pan Pastels hanteert zij ze alsof het een kleurpotlood is. Op het canvas begon ik met verf te laten druipen en spetters er op te maken, nou dat was raar en wilde ze niet, gewoon verven:-) Vervolgens met moddeling paste aan de slag om een muur te creeren. Ook daarbij kiest zij heerlijk gevoelsmatig en niet zoals ik braaf voor bruin. Er moet met een template en Pan Pastel nog wat meer kleur worden gegeven aan de achtergrond. Het opplakken was ook een feestje op zich. Ze legde de 3 figuren keurig verspreid over het canvas. Aangegeven dat ze ook op en over elkaar kunnen liggen. En daar ging ze schuiven tot ze tevreden was. En zeg nou zelf: is het geen pracht doekje geworden? Mix Media? Heel erg geschikt voor kleine knutselaars! En voor herhaling vatbaar. Nu zit ze Dribbel te kijken, gedoucht en wel, met een zakje chips en morgen? Ik heb nog nooit echt met inkt gewerkt oma, gaan we dat morgen doen? Dus morgen een paar tags maken met Tim Holtz technieken, heerlijk!

10 opmerkingen:

 1. haha wat een heerlijk meid die Maartje. Ik ben nu al weer benieuwd naar wat jullie morgen gaan maken. Vandaag hebben jullie je weer lekker uit geleefd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Coby, wat heerlijk! En wat een mooie dingen hebben jullie gemaakt! De armbanden zullen nog lang met elke keer de fijne herinnering gedragen worden... En die 2 canvassen, ze zitten al in het hart en aan de muur misschien voor inspiratie en herinnering? Prachtig toch zo´n kleindochter! Veel plezier morgen weer! Fijn weekend, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat klinkt dat supergezellig Coby, en wauw wat een mooie armbandjes heb je gemaakt, ik vind ze prachtig en dan 's-middags weer verder met knutselen en alweer van die prachtige dingen, helemaal top.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk zo'n kleindochter, genieten hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 5 jaar?? niet te geloven. Wat geweldig leuke armbandjes en canvas!! Dat is echt genieten, súper die momenten met gouden randjes!! Wat ook genieten is, dank je wel voor je leuke spontane reactie op mijn blog, wat een leuk begin van deze dag, dank je wel! Ik wens je een heel fijne zondag toe, groetjes van Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh wat ziet dat er goed uit Coby, erg leuk om dat samen met je creatieve kleindochter te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Coby, dit zijn toch gouden dagen!! Wat heerlijk zo'n kleindochter! En wat een prachtige dingen heeft ze gemaakt. Ja, we kunnen nog veel leren van kinderen wat betreft intuitief bezig zijn, en niet te veel nadenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat geweldig dat je ook zo'n creatieve kleindochter hebt. Dat zijn dagen en momenten die je koestert, maar ook zij zal die koesteren en later als ze groter en ouder is op grote waarde weten te schatten.
  En dan ook nog met ontzettend leuk resultaat, hoewel ik het samen zijn met haar echt het grootste cadeautje zou vinden. En zo te lezen jij ook.
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben altijd heel benieuwd naar wat mensen van mijn werkstukjes vinden en lees de reacties dan ook met veel plezier. Bedankt en graag tot een volgende keer!